23 mai 2024

Este pretul inchirierii unei rulote singura grija? Pregateste-te corespunzator pentru aventura!

pret inchiriere rulota

Ai decis ca a venit momentul sa incerci si tu o aventura cu rulota prin Romania sau chiar in afara tarii? Minunat! Probabil esti nespus de incantat si abia astepti sa pornesti motorul si sa pleci la drum, nu-i asa?

Totusi, esti pregatit corespunzator pentru aceasta aventura? Ai luat in calcul toate aspectele necesare unui drum lin si fara probleme? Ce-i drept, totul incepe cu grija legata de acel pret de inchiriere rulota pe care trebuie sa il achiti, acesta fiind cel mai mare cost al calatoriei – dar nici primul si nici ultimul cost.

Iata cum te pregatesti corespunzator pentru o calatorie cu rulota, luand in calcul toate costurile care pot aparea pe drum!

Care sunt costurile suplimentare aferente unei calatorii cu rulota?

Evident, exista costuri suplimentare. O parte dintre acestea intra in pretul de inchiriere al rulotei, anume sunt acoperite de firma – de exemplu, poate fi inclus un kit de camping, doua butelii de gaz, accesorii si consumabile pentru toaleta, lenjerii de pat si un cablu de alimentare rezistent, printre altele.

Acestea sunt lucruri absolut necesare, implicit care ar trebui furnizate de compania de la care alegi sa inchiriezi rulota. Apoi, trebuie sa ai in vedere si aspectele situationale, care se pot intampla sau nu, in functie de preferinte si/sau de planul de calatorie stabilit de tine:

  • Tariful locatiei de camping – o calatorie de mai multe zile sau saptamani implica oprirea la o locatie speciala de camping sau la un parc de rulote. Dupa caz, acestea pot avea un tarif pe noapte, complet separat de acel pret de inchiriere rulota. Parcurile moderne prezinta de regula un tarif (ridicat), in timp ce parcurile improvizate (spatii dedicate si alocate de catre administratia publica) sunt de obicei gratuite;
  • Costurile asociate cu spalarea hainelor – sunt sanse mici sa gasesti o rulota cu masina de spalat inclusa (aproape zero). Astfel, chiar si o saptamana pe drum va necesita un astfel de echipament. In functie de numarul de persoane din rulota si nivelul vostru de activitate (drumetii, plimbari prin natura, etc.), este posibil sa ai nevoie de o spalatorie chiar si in fiecare zi. Evident, tu esti persoana care va suporta costurile;
  • Combustibilul rulotei – acelui pret de inchiriere rulota platit initial ii este subscris si un rezervor plin de combustibil. Alimentarile suplimentare sunt platite integral de tine de-a lungul calatoriei tale. Totusi, un alt lucru la care trebuie sa fii atent este faptul ca rezervorul trebuie adus inapoi asa cum ti-a fost inmanat. Mai exact, compania iti asigura un rezervor plin, gata de drum, dar acesta nu este inclus efectiv in pretul de inchiriere;
  • Buteliile de gaz – de regula, iti vor fi oferite doua butelii din partea casei, acestea putand fi depozitate cu usurinta in aproape orice tip de rulota. Pe scurt, daca ai nevoie de gaz in plus, va trebui sa-l platesti. Aceasta nevoie poate aparea atunci cand esti pe drum mai mult de 7 zile sau cand grupul alaturi de care calatoresti este unul destul de mare.

Desigur, acestea nu sunt toate costurile pe care trebuie sa le ai in vedere. Daca vrei sa afli mai multe si sa fii pregatit 100%, apeleaza chiar acum la echipa firmei de inchirieri rulote ATYC. Aceasta iti poate oferi cele trei lucruri de care ai nevoie pentru o calatorie exceptionala – tipuri variate de rulote moderne, un pret de inchiriere rulota competitiv si avantajos, precum si informatii, sfaturi si recomandari pentru o aventura de neuitat!