26 septembrie 2023

Top 10 curiozități despre sport care te vor uimi

  1. Știați că primul meci oficial de fotbal a avut loc în 1872 între Anglia și Scoția și s-a încheiat cu un scor alb?
  2. În timpul Jocurilor Olimpice din 1900 de la Paris, s-a desfășurat și o competiție pentru pictură, iar medaliile au fost acordate de juriul de artă?
  3. Michael Jordan a fost tăiat din echipa de baschet a liceului, dar ulterior a devenit cel mai de succes jucător din istoria NBA?
  4. Baseball-ul este singurul sport care are o echipă numită „Red Sox” și una numită „White Sox”?
  5. În anul 2017, o femeie în vârstă de 70 de ani a devenit prima persoană care a traversat Canalul Mânecii înotând de 4 ori în aceeași zi?
  6. Sportivii de la tenis și golf sunt obligați să joci în tălpi plate pentru a reduce riscul de accidentare și pentru a încuraja o postură corectă a corpului?
  7. La Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra, 70% din medaliile de aur au fost câștigate de sportivi cu ochii albaștri?
  8. În 2018, o competiție de surf feminină a fost anulată în Australia din cauza prezenței unui rechin alb în apropierea zonei de competiție?
  9. Jocul de golf a fost interzis în Scoția în secolul al XVII-lea din cauza faptului că era considerat o distracție nesănătoasă și o pierdere de timp?
  10. În Japonia există o competiție de sumo numită „Hakkeyoi”, în care sportivii trebuie să tragă un camion încărcat cu oameni pe o distanță de 30 de metri în timp cât mai scurt.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai interesante curiozități despre sport. Lumea sportului este plină de momente surprinzătoare și istorii fascinante care ne pot inspira și ne pot face să apreciem și mai mult pasiunea și dedicarea sportivilor din întreaga lume.