21 februarie 2024

Tipuri de semnalizatoare rutiere. Care sunt cele mai eficiente accesorii pentru siguranta in trafic?

semnalizatoare rutiere

Carosabilul si trotuarul sunt spatii deosebit de importante in orice localitate. Pe suprafata lor se desfasoara deplasarile efectuate de catre autoturisme, diverse mijloace de transport in comun, biciclete, motociclete si chiar pietoni. O problema care poate aparea este cea a degradarii starii in care se afla aceste spatii. Este inevitabila aparitia acestor fenomene, insa important este ca ele sa fie gestionate corect.

Repararea carosabilului si a trotuarelor trebuie sa se efectueze cu promptitudine, pentru ca participantii la trafic sa poata circula in mod continuu, fara niciun fel de probleme. Dar lucrarile se pot transforma chiar ele in probleme, destul de rapid, daca nu se iau masurile necesare pentru evitarea accidentelor. Iata care sunt cele mai populare tipuri de semnalizatoare rutiere, semnalizatoare cu ajutorul carora sunt evitate situatiile neplacute.

Tipuri de semnalizatoare rutiere pentru lucrari

Bariera modulara este un prim exemplu de semnalizator.  Aceasta este o structura compusa din panouri, parapeti si piese de legatura scurte sau lungi. Produse din material plastic, elementele unei balize sunt suficient de solide pentru a face fata vantului si au si o rezistenta sporita la actiunea razelor UV si a precipitatiilor. Astfel, ele isi pastreaza culorile rosu si alb care le transforma in elemente vizibile si pe timp de noapte. Pot fi folosite inclusiv la imprejmuirea zonelor in care s-au efectuat sapaturi.

Baliza rutiera reprezinta si ea o varianta convenabila, deoarece are aceleasi calitati precum barierele modulare. Baliza are o latime de 20 sau 25 cm, spre deosebire de bariera modulara, si poate fi alcatuita din mai multe panouri, astfel incat sa ajunga si la latimi de cativa metri. Astfel, balizele sunt potrivite pentru lucrarile de amploare mai mica. Ele ofera si indicatii de orientare soferilor si celorlalti participanti la trafic pentru a putea fi evitata orice potentiala confuzie, inclusiv pe timp de noapte.

Conurile de semnalizare sunt folosite atunci cand se doreste semnalizarea prezentei unui autovehicul oprit in trafic. In acelasi timp, ele pot fi utilizate si la marcarea zonelor unde se desfasoara lucrari, inclusiv pe trotuare. Sunt ergonomice, vizibile si deosebit de stabile. Pot fi unite prin inele si lanturi, in asa fel incat sa ajute la semnalizarea unor zone cat mai largi.

Banda de delimitare este usor de instalat si poate fi prinsa de stalpi si de alte obiecte. Reprezinta optiunea ideala pentru delimitarea zonelor de lucrari de pe trotuar, deoarece nu poate cauza niciun fel de probleme fizice sau disconfort pietonilor, in cazul unui contact. Banda alb-rosie este vizibila si pe timp de noapte.

Magazinul online Vesta iti pune la dispozitie o gama variata de semnalizatoare rutiere, astfel incat sa alegi solutiile optime pentru proiectele desfasurate de firma ta. Cu ajutorul acestor obiecte special fabricate pentru a asigura vizibilitate optima in orice conditii, siguranta lucratorilor si a participantilor la trafic este garantata.

Alege sa investesti in solutii cu eficienta dovedita, produse de o firma experimentata si recunoscuta in acest domeniu. Semnalizatoarele pe care le alegi trebuie sa respecte principiile vizibilitatii de la distante  mari, sa fie usor de transportat si de instalat si sa nu se transforme ele insele in pericole, in cazul unui impact.