24 iunie 2024

PROIECT DE IMPACT pentru viticultori! Ce anunta Ministerul Agriculturii?!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat, în data de 30 martie 2023, în secțiunea Transparență Decizională de pe site-ul www.madr.ro, un proiect de Ordin privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 364/2016 pentru aprobarea Normelor privind gestionarea sistemului autorizaţiilor de plantare a viţei-de-vie pentru struguri de vin.

Pentru a asigura transpunerea legislației europene în legislația națională și pentru a veni în sprijinul producătorilor din sectorul vitivinicol privind excepțiile de la sistemul autorizațiilor de plantare, prin proiectul de ordin se propune extinderea exceptării de la obligația de a obține o autorizație de plantare a viței-de-vie pentru constituirea colecțiilor de soiuri de viță-de-vie în scopul conservării resurselor genetice.

IMPORTANT: Măsura este luată în conformitate cu prevederile din Regulamentul nr. 2566 din 13 octombrie 2022 de modificare şi rectificare a Regulamentului delegat (UE) 2018/273 în ceea ce priveşte sistemul de autorizaţii pentru plantări de viţă-de-vie.

Proiectul de act normativ poate fi consultat aici https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative/8144-proiect-ordin-modif-anexa-ordin-364-din-2016.html

foto: Facebook

Articolul PROIECT DE IMPACT pentru viticultori! Ce anunta Ministerul Agriculturii?! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.