26 septembrie 2023

Participi la cursuri de germana? Afla cum inveti mai mult folosind Youtube!

cursuri germana

Participi la cursuri germana si cautati o modalitate distractiva de a-ti imbunatati abilitatile lingvistice? De ce sa nu urmaresti cativa YouTuberi vorbitori de limba germana?

Nu numai ca vei putea asculta conversatii din viata reala in limba germana, dar te vei distra si vei afla mai multe despre cultura germana. Iata cateva canale de YouTube pe care ar trebui sa le urmaresti!

Easy german” – Daca esti incepator, acest canal este perfect pentru tine. Videoclipurile prezinta interviuri cu vorbitori nativi pe strazile Germaniei, subtitrate in engleza. Subiectele sunt variate si acopera totul, de la cultura germana pana la viata de zi cu zi. In plus, gazdele vorbesc incet si clar, astfel incat sa poti urmari cu usurinta discutiile.

Deutsch für Euch” – Acest canal este al unui profesor ce preda cursuri de germana pe nume Katja, dedicat celor care invata germana, de la gramatica de baza la subiecte avansate. Videoclipurile sunt in germana, cu subtitrari in engleza, iar explicatiile sunt clare si concise. Ea ofera, de asemenea, exercitii si chestionare pentru a-si ajuta urmaritorii sa exerseze ceea ce invata.

Get Germanized” – Acest canal este condus de un expat german care locuieste acum in Australia. El acopera o gama larga de subiecte, de la limba si cultura pana la calatorii si mancare. Videoclipurile sale sunt in engleza, dar el foloseste adesea expresii in germana si explica semnificatia acestora. In plus, umorul si entuziasmul lui sunt contagioase.

Kurzgesagt – In a Nutshell” – Acest canal este o resursa excelenta pentru cursantii de la nivel mediu pana la avansati. Videoclipurile acopera o gama larga de subiecte stiintifice si sunt narate in limba germana intr-un mod clar si concis. In plus, animatiile sunt uimitoare din punct de vedere vizual.

Gronkh” – Daca cauti ceva mai distractiv, vezi Gronkh. Este un gamer german popular care transmite live pe Twitch si incarca videoclipuri si pe YouTube. Desi vorbeste in principal in germana, el trece adesea la engleza pentru a interactiona cu fanii sai internationali. In plus, vizionarea lui jucand jocuri te poate ajuta sa inveti vocabular si expresii noi, pe langa ceea ce inveti la cursurile de germana.

Deutschlandfunk Kultur” – Acesta este un canal german de stiri si cultura care acopera o gama larga de subiecte, de la politica la arte. Videoclipurile sunt toate in germana, dar adesea ofera subtitrari si rezumate in engleza. Vizionarea stirilor in limba germana poate fi o provocare, dar este o modalitate excelenta de a-ti imbunatati abilitatile de ascultare si de a fi la curent cu ceea ce se intampla in Germania.

Acestea sunt doar cativa dintre multele canale de YouTube care te pot ajuta sa iti imbunatatesti cunostintele acumulate la cursuri de germana. Indiferent daca esti incepator sau avansat, exista ceva pentru toata lumea.

Asadar, daca esti serios sa-ti imbunatatesti cunostintele de germana, exerseaza cat mai mult si participa la cursuri de limba germana si asa cum sunt cele de la centrul de limbi straine Bsmart.

Invatarea unei noi limbi nu ar trebui sa fie plictisitoare, ci distractiva si captivanta, cu o multime de oportunitati de a exersa vorbirea si ascultarea. Invata intr-un mod interactiv, alaturi de profesori cu experienta care te vor ajuta sa iti imbunatatesti gramatica, vocabularul si abilitatile de conversatie!