12 aprilie 2024

Descopera 5 tipuri de plante ce pot fi crescute cu turba Kekkila!

turba Kekkila

Esti in cautarea unui substrat pentru a cultiva rasaduri?

Turba este un real ajutor pentru cultivatori, avand proprietatile necesare pentru a planta seminte de rasad. Acest substrat este baza potrivita pentru a creste plante sanatoase, cu radacini mari, puternice.  

Unul dintre cele mai folosite substraturi, ales de catre marii cultivatori de legume, fructe sau flori, este turba Kekkila.

Ce este turba de la Kekkila si la ce este folosita?

Turba Kekkila este un substrat natural obtinut din plante si muschi in descompunere, fiind folosita de catre marii cultivatori de legume, fructe si flori pentru calitatile sale. Acest substrat are o structura poroasa, usoara, asigurand un drenaj bun si permitand radacinilor sa respire.

Turba este alegerea perfecta pentru a creste rasaduri sanatoase, puternice, fara boli. Iata ce plante poti semana in turba profesionala Kekkila!

Rasaduri de legume

Turba de semanat Kekkila este perfecta pentru germinarea semintelor pentru rasadurile de legume. Substratul Kekkila este un mediu propice pentru dezvoltarea radacinilor, sustinand o crestere sanatoasa a plantelor.

Acest substrat este potrivit pentru legumele ce prefera un mediu acid, cu un pH mai mic, precum rasadurile de tomate, ardei, castraveti, dovlecei si multe altele.

Pentru a semana semintele, asigura-te ca turba este umeda, pune semintele in alveolele tavitei pentru rasaduri, acopera cu un strat subtire de turba si apoi uda din nou. Mentine un nivel constant de umezeala in permanenta, astfel plantele vor creste puternice si sanatoase si vor fi pregatite pentru transplantare.

Rasaduri de flori

Daca te ocupi cu cresterea florilor, turba Kekkila este ideala pentru a cultiva rasaduri de flori. Acest substrat este potrivit in special pentru florile decorative la ghivechi.

In substratul Kekkila poti creste craciunite, muscate, crizanteme, lalele si multe altele. Pentru plante sanatoase, asigura-te ca au suficienta lumina, un nivel constant de umiditate si ca florile sunt ferite de lumina directa a soarelui.

Rasaduri de plante aromatice

Turba Kekkila este de asemenea potrivita pentru cresterea rasadurilor de plante aromatice, precum busuioc, menta, cimbru si oregano. Aceste plante au nevoie de un sol bine drenat si bogat in substante nutritive pentru a se putea dezvolta corespunzator.

Turba este poroasa si are o capacitate excelenta de a retine un nivel optim de apa astfel incat excesul sa nu afecteze radacinile. De asemenea, este o sursa bogata de nutrienti potriviti pentru plantele aromatice.

Rasaduri de salata si alte plante frunzoase

Daca vrei sa cultivi salata, spanac sau alte plante cu frunze verzi, substratul de la Kekkila este o alegere excelenta.

Plantele frunzoase au nevoie de un sol care sa retina un nivel potrivit de umiditate, o temperatura constanta si suficienta lumina. Folosind tipul potrivit de sol vei obtine plante cu frunze mari, verzi, sanatoase si crocante.

Plante suculente

Cel mai important aspect al cresterii plantelor suculente este folosirea unui sol care nu retine prea multa apa, alt fel radacinile putrezesc foarte repede. Turba Kekkila indeplineste aceasta nevoie a plantelor suculente si sustine dezvoltarea corecta.

Asadar, daca vrei sa cresti rasaduri puternice, ce se vor dezvolta in plante sanatoase, alege doar turba de cea mai buna calitate.

Pentru marii cultivatori, dar si pentru amatori, Adrisem comercializeaza o gama variata de produse, de la turba, seminte profesionale si accesorii pentru rasaduri si pana la solarii si sisteme de irigatii.

Investeste in calitate si vezi cum un substrat corect ales poate face diferenta!