13 iunie 2024

Cum funcționează implanturile dentare și ce beneficii aduc pacienților

Implanturile dentare sunt o soluție populară și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați. În acest articol, vom explora modul în care funcționează implanturile dentare și beneficiile pe care le oferă pacienților.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți pierduți sau deteriorați. Acestea constau dintr-un mic șurub de titan sau zirconia, care este implantat în osul maxilar, sub gingie. Odată ce osul a crescut în jurul implantului și s-a integrat complet în țesutul osos, se adaugă un abutment și o coroană dentară personalizată pentru a înlocui dinții lipsă.

Cum funcționează implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt ancorate direct în osul maxilar, făcându-le foarte stabile și durabile. În timp, osul maxilar crește în jurul implantului, oferind o ancorare puternică și permanentă. În cele din urmă, osul se integrează complet în țesutul osos, ceea ce face implantul dentar să fie foarte stabil și să ofere o ancorare puternică pentru coroana dentară.

Procedura de implant dentar constă în trei etape principale:

 1. Inserarea implantului

În prima fază, implantul dentar este inserat în osul maxilar. Această procedură este realizată sub anestezie locală, astfel încât pacientul nu simte durere. Implantul dentar este lăsat să se vindece timp de câteva luni, pentru ca osul să se integreze în jurul acestuia.

 1. Adăugarea abutmentului

După ce implantul dentar s-a vindecat și s-a integrat în osul maxilar, abutmentul este atașat la implant. Abutmentul este un conector care unește implantul cu coroana dentară.

 1. Atașarea coroanei dentare

În ultima fază, coroana dentară personalizată este atașată la abutment. Coroana dentară este fabricată special pentru a se potrivi cu forma și culoarea dinților naturali ai pacientului.

Beneficiile implanturilor dentare

Implanturile dentare oferă multe avantaje față de alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele dentare sau punțile dentare. Iată câteva dintre beneficiile majore ale implanturilor dentare:

 1. O ancorare puternică și durabilă

Implanturile dentare oferă o ancorare puternică și durabilă, care poate dura o viață întreagă. În timp ce protezele dentare se bazează pe susținerea prin presiunea exercitată asupra mucoasei orale, implanturile dentare sunt ancorate direct în osul maxilar și oferă o ancorare sigură și permanentă pentru coroana dentară.

 1. Confort oral îmbunătățit

Implanturile dentare sunt mult mai confortabile decât protezele dentare, care pot fi incomode și pot cauza disconfort oral. Protezele dentare pot aluneca și se pot mișca în timpul mesei sau în timpul vorbirii, ceea ce poate fi deranjant și poate cauza anxietate și rușine socială. În contrast, implanturile dentare sunt stabile și oferă o senzație naturală și confortabilă, asemănătoare cu cea a dinților naturali.

 1. Estetică naturală

Implanturile dentare sunt mult mai estetice decât protezele dentare, deoarece coroana dentară este fabricată special pentru a se potrivi cu forma și culoarea dinților naturali ai pacientului. Coroanele dentare pot fi personalizate pentru a se potrivi cu alinierea, forma și culoarea dinților naturali ai pacientului, astfel încât să arate cât mai natural și armonios posibil.

 1. Mâncare confortabilă

Implanturile dentare oferă o stabilitate puternică și o putere de mușcare mai mare decât protezele dentare sau punțile dentare. Aceasta înseamnă că pacienții pot mânca mai confortabil și pot savura alimentele preferate fără restricții.

 1. Promovarea sănătății orale

Implanturile dentare îmbunătățesc sănătatea orală pe termen lung, deoarece ajută la menținerea structurii osoase și previn resorbția osoasă. Protezele dentare sau punțile dentare pot cauza o pierdere suplimentară a masei osoase, deoarece nu există nicio stimulare a osului ca în cazul implanturilor dentare. În plus, implanturile dentare sunt mai ușor de curățat și întreținut decât alte opțiuni de înlocuire a dinților, ceea ce îmbunătățește igiena orală și previne problemele dentare viitoare.

 1. Durabilitate pe termen lung

Implanturile dentare sunt concepute să dureze o viață întreagă, cu condiția să se respecte regulile de igienă orală și să se efectueze controale regulate la dentist. În contrast, protezele dentare sau punțile dentare trebuie înlocuite o dată la câțiva ani, ceea ce poate fi costisitor și incomod.

Cris Smile este un cabinet stomatologic de încredere din sectorul 5 al Bucureștiului, cu o echipă de medici stomatologi experimentați și pasionați. Cabinetul oferă o gamă largă de servicii stomatologice, printre care se numără și implanturile dentare.

Iată câteva motive pentru care Cris Smile este alegerea potrivită pentru a vă pune implant dentar:

 • Echipa medicală experimentată

Cris Smile – cabinet stomatologic sector 5 -are o echipă de medici stomatologi experimentați și specializați în implantologie dentară. Echipa medicală este formată din specialiști care sunt la curent cu cele mai recente tehnologii și tehnici în domeniul stomatologiei și care sunt dedicați să ofere cele mai bune servicii pacienților lor.

 • Utilizarea celor mai bune materiale și tehnologii

La Cris Smile, se folosesc cele mai bune materiale și tehnologii în implantologia dentară. Implanturile dentare sunt realizate din titan sau zirconia, două materiale cu o compatibilitate excelentă cu țesutul osos și care sunt cunoscute pentru durabilitatea și stabilitatea lor.

 • Planificare individualizată a tratamentului

La Cris Smile, fiecare pacient primește o planificare individualizată a tratamentului. Echipa medicală va efectua o examinare detaliată și va realiza o radiografie dentară pentru a determina dacă implanturile dentare sunt soluția potrivită pentru dumneavoastră. Apoi, va crea un plan de tratament personalizat, care să țină cont de nevoile și preferințele dumneavoastră.

 • Prețuri competitive

La Cris Smile, prețurile pentru implanturile dentare sunt competitive și corecte. Cabinetul oferă soluții personalizate și transparente pentru fiecare pacient, astfel încât prețurile să fie cât mai accesibile și potrivite pentru bugetul fiecăruia.

În concluzie, Cris Smile este alegerea perfectă pentru a vă pune implant dentar în sectorul 5 al Bucureștiului. Cabinetul oferă o echipă medicală experimentată, utilizarea celor mai bune materiale și tehnologii, planificare individualizată a tratamentului, garanție de calitate și prețuri competitive. Dacă sunteți în căutarea unei soluții de înlocuire a dinților, Cris Smile este locul potrivit pentru a începe.