17 iulie 2024

VESTI BUNE: START LUCRARI pentru cresterea sigurantei pacientilor la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj

[ad_1]

𝐀𝐮 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞, 𝐜𝐮 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞𝐢 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐑𝐞𝐜𝐮𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞!

Consiliul Județean Cluj a emis ordinul de începere, în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare, a lucrărilor ce vizează reabilitarea, extinderea și modernizarea instalațiilor electrice, de ventilare și tratare a aerului și de fluide medicale.

Totodată, investiția finanțată din fonduri europene prevede și instalarea unor sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, dar și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen.

 Constructorul a demarat deja lucrările, ca urmare a predării amplasamentului de către forul administrativ județean.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘓𝘶𝘤𝘳𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘴𝘪 𝘴𝘦 𝘪𝘯𝘥𝘳𝘦𝘢𝘱𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘥𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵𝘪𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘳𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘵𝘦𝘫𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘷𝘪𝘦𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘪 𝘢 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘢𝘯𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵𝘦. 𝘝𝘰𝘮 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘳𝘪 𝘪𝘯𝘥𝘦𝘢𝘱𝘳𝘰𝘢𝘱𝘦 𝘤𝘢 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘰𝘱𝘦𝘳𝘢𝘵𝘪𝘶𝘯𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦𝘳𝘶𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘢 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘦 𝘯𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦𝘭𝘦 𝘪𝘯 𝘷𝘪𝘨𝘰𝘢𝘳𝘦, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘪𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘢 𝘴𝘢 𝘧𝘢𝘤𝘢 𝘧𝘢𝘵𝘢 𝘤𝘶 𝘴𝘶𝘤𝘤𝘦𝘴 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘳𝘰𝘳 𝘱𝘳𝘰𝘷𝘰𝘤𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳.”

Astfel, la nivelul instituției sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen.

Autoritățile județene transmit că urmează să fie creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.

 Lucrările în valoare de 10.000.000 de lei, la care se adaugă T.V.A., se desfășoară în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care urmărește „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”.

[ad_2]

Source link