Pomi fructiferi – cea mai sanatoasa si gustoasa sursa de vitamine
Pomii fructiferi sunt printre cei mai populari copaci plantati in curtile romanilor, lucru ce se datoreaza in principal faptului ca acestia se pot bucura de posibilitatea de a consuma fructe bio abundente in vitaminte si alti nutrienti valorosi pentru sanatate.
Alegerea catorva soiuri de pomi fructiferi poate fi o decizie excelenta ce va poate ajuta sa puneti bazele unei mici livezi, putandu-va bucura de fructe proapete sau procesate dupa propriile retete. Pe site-ul https://bulbi-flori.ro puteti gasi o gama variata de plante si pomi pentru a va amenaja in mod practic, dar si estetic intreaga gradina.
De ce sa plantezi pomi fructiferi si sa nu cumpari fructe din supermarket?
Plantarea unor pomi fructiferi in propria curte ofera o serie de beneficii care se extind substantial dincolo de actul de recoltare. Cu putina grija si atentie, orice doritor se va putea bucura de fructe in doar cativa ani, avand arome si o calitate ce nu se poate gasi in magazine.
- Calitate
Fructele crescute in regim propriu sunt de neegalat din punct de vedere al aromei si al calitatii spre deosebire de cele cumparate din magazine. De multe ori acestea sunt culese mult prea devreme pentru a face fata mai usor transportului, cat si timpului. Insa un fruct de calitate si aromat poate fi cules chiar de dumneavoastra in cel mai oportun moment, pentru a va bucura de o experienta gustativa de neegalat.
- Impact redus asupra mediului
Cultivarea propriilor pomi fructiferi in gradina poate reduce amprenta de carbon asociata cu agricultura comerciala, minimizand transportul si ambalarea. In plus, frunzele pot oferi mediului inconjurator o modalitate sigura si eficienta prin care sa reduca dioxidul de carbon din atmosfera.
- Eficienta costurilor pe termen lung
Investitia initiala in achizitionarea unor pomi fructiferi nu este foarte mare, bineinteles in functie de numarul ales. Insa pentru o gradina cu dimensiuni normale, 7 – 10 astfel de copaci vor fi suficienti pentru a asigura toate vitamintele necesare unei familii.
Ce faceti cu fructele dupa cules?
Recoltarea fructelor este o experienta placuta, fiind deseori o activitate familiala care va poate unii si crea amintiri de nepretuit. Avand in vedere cantitatea mare ce poate fi culeasa, acestea se pot procesa in urmatoarele feluri pentru a va delecta iarna cu delicatese sanatoase, de cea mai buna calitate.
- Dulceturi
Gemurile si dulceturile sunt o traditie la noi in tara, fiecare gospodina facandu-si timp pentru a pregati borcanele mult asteptate cu diferite sortimente. Acestea pot rezista multi ani datorita tehnicilor de conservare si pot fi incorporate cu usurinta in nenumarate deserturi.
- Merele pot rezista peste iarna
Merele sunt unele dintre cele mai rezistente fructe, putand sa treaca cu succes anotimul rece. Este important sa fie asezate pe o suprafata moale, intinse astfel inca aerul sa poata circula in voie.
- Congelarea fructelor
La fel cum se gasesc si in marile magazine, fructele proaspete pot fi depozitate peste iarna in congelator pentru a fi utilizate atunci cand veti avea nevoie. Este o tehnica populara si rapida pentru a pastra gustul lor la un nivel cat mai natural.
Din momentul plantarii unor pomi fructiferi, pana la recoltare este un drum foarte scurt, avand posibilitatea de a beneficia de cele mai proaspete fructe chiar din al doilea an de la sadire. Timpul poate parea uneori foarte lung, insa in momentul in care magia se va intampla si veti recolta primele fructe, veti realiza ca tot efotul si asteptarea indelungata a meritat.