14 iunie 2024

Pe verticală și pe orizontală, rochia de mireasă îți etalează minunile în toate dimensiunile

La bărbați este mai simplu: toate costumele, mai ales cele de mire, sunt variații – majoritatea aducând diferențe nesemnificative, insesizabile – ale aceluiași tipar. Bătaie de cap minimă, problemă rezolvată fără mari sforțări ale imaginației, eventual se investește o secundă în plus pentru alegerea nuanței. Dar o rochie de mireasă este o combinație rară între artă și inginerie, cu sisteme de prindere, de suport, lungimi, lățimi, denivelări, diferențe de volum, textură, îmbinări de elemente cu funcții clar delimitate, interconectate, de o mare complexitate. Așa că poate proverbiala dificultate de a alege a unei femei nu este doar în capul ei, cum se spune, ci are un substrat, foarte justificat, care face toate vizitele la magazinele specializate sau pe un site de mirese ceva care nu poate fi evitat. Este, pur și simplu, prea complicat!

Speranțe, dezamăgiri, despărțiri și împăcări cu ideea

Reguli nu prea există în alegerea ținutei de nuntă, adică deși sunt, tot ce contează este să o găsești pe cea care te face să o iubești. La fel ca în cazul mirelui, lumea poate să zică ce vrea, că nu îi ceri părerea, importantă este doar părerea ta. Orice îți vine bine este potrivit pentru tine.

Rochiile de mireasă elegante, foarte formale, transmit prestanță și sunt extrem de flatante față de latura regală a fiecărei femei, stăpână pe inima lui și pe a ei, decisă că știe ce vrea, o nuntă de neuitat, într-o ținută ca făcută special pentru ea. Unei rochii de mireasă tip princess îi va sta foarte bine cu tine în ea, dacă știi să o porți ca și cum tocmai ai coborât din caleașca ieșită din paginile cărții în care îți trăiești povestea. Probabil că nu poți fi suspectată că nu ai ști cum să devii o prințesă, iar o ținută pe măsura pretenției, cu fustă largă, bogat ornată, dantelată, te va ajuta să intri în rol.

Totuși, dacă nu ești tu genul care să epateze printr-o rochie super elaborată, și un model simplu va face oricum senzație. În definitiv, indiferent de ceea ce alegi, efectul wow este garantat, deoarece aici este vorba despre creații care, odată ce îmbrățișează trupul unei femei, dau palpitații prin cele mai simple linii, prin simplul alb încadrând perfecțiunea ei. O rochie de mireasă lungă este alegerea cea mai obișnuită pentru ziua nunții, amploarea acesteia transmițând senzația de impozanță atât de potrivită cu imaginea unei femei în cea mai spectaculoasă zi din viața ei. Însă lungimea acesteia trebuie raportată la a ta.

Minionele sunt avantajate de modelele scurte, fără volum, care nu dezechilibrează vizual look-ul contrastând printr-un noian de material cu gingășia ființei lor. Așadar, rochii de miresici mici, da, dar cu impact colosal. Repetăm, orice îți vine bine este potrivit pentru tine.

Rochia albă de mireasă, doar varianta de pornire

Nu este nimic greșit în a merge la sigur, majoritatea mireselor de dinaintea ta alegând albul pur pentru a se căsători, fiindcă are un farmec aparte a te uni cu alesul inimii tale cumva castă, nevinovată, toată ambiguitatea de până la acel moment fiind uitată. Doar începi altă viață, nu?

Însă mai sunt multe alte variante, spre deosebire de costumul mirelui, în cazul căruia, precum am zis, l-a încercat, l-a plăcut, nu-i mai rămâne lui mare lucru de făcut, bătaie de cap minimă. Mai ales dacă îți cauți o rochie de mireasă în București sau împrejurimi, te vei bucura de o mai mare densitate de creativitate în acest domeniu, fiindcă în zona Capitalei pretențiile sunt altele, iar opțiunile – practic, nelimitate.

Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu un model concept, destinat podiumurilor pentru stabilirea trendurilor din secolul următor, din care să nu înțeleagă nimeni dacă se află la o nuntă din prezent sau la una din viitor. În schimb, poți fi îndrăzneață cu bun-gust, rochiile de mireasă crem sau ivory având, așa, un aer retro, de nostalgie. Induc un sentiment liniștitor, perfect pentru o ceremonie de o asemenea profunzime.

Acestea pot fi, între altele, tip prințesă, tip sirenă, tip A, ca să ai de probat doar câteva, diversitatea de design fiind mult mai mare. Cu atâtea dimensiuni, fizice și cromatice, de luat în considerare, echivalând cu stres, nu este de mirare că o femeie așteaptă cea mai spectaculoasă zi din viață cu maximă nerăbdare, să vină odată și să treacă dintr-odată.

Ținuta ei de nuntă este o combinație rară între artă și inginerie, pentru care creatorii de rochii de mireasă parcă fac exces de zel să pară nu că au muncit, ci că au făcut magie.

2