9 iunie 2023

Cand ar trebui sa cumperi o cositoare pe benzina? Iata aici raspunsul complet!

cositoare pe benzina

In ziua de astazi ai posibilitatea de a alege intre modele electrice si modele pe benzina cand vine vorba de majoritatea uneltelor de dimensiuni mai mari care pot fi folosite intr-o afacere sau o gospodarie. Chiar daca recomandarea generala este sa achizitionezi o unealta electrica, exista foarte multe situatii in care optiunea traditionala, anume pe benzina, este mult mai eficienta si mai potrivita.

Achizitia unei unelte electrice atunci cand optiunea pe benzina ar fi necesara poate implica costuri ridicate, pe langa lipsa eficientei, mai ales in cazul unei cositori.

Asadar, in cele ce urmeaza vei afla cand ar trebui sa cumperi o cositoare pe benzina!

Atunci cand ai nevoie de mai multa putere si durata de functionare

Evident, principalul avantaj al unei cositori pe benzina consta in faptul ca acestea sunt echipate cu un motor mult mai puternic decat unul electric, implicit pot fi utilizate pentru o perioada mai indelungata de timp.

Evident, bateria unui model electric trebuie reincarcata regulat. Pentru a evita acest lucru, ai nevoie de cel putin o baterie de rezerva. Pe de cealalta parte, atunci cand vine vorba de o cositoare pe benzina, tot ce trebuie sa faci este sa alimentezi din nou rezervorul cu combustibil.

Ai de gestionat un spatiu de dimensiuni mari

In gestionarea unui spatiu de dimensiuni mari, o cositoare electrica va trebuie folosita in reprize, chiar in zile diferite pentru a duce sarcina la bun sfarsit. Nu uita de faptul ca motorul acesteia se poate supraincalzi, deci nu poti apela la baterii de rezerva la nesfarsit. Exista foarte multe tipuri de pauze care trebuie luate in calcul atunci cand folosesti cositori electrice.

O cositoare pe benzina, totusi, poate gestiona cu usurinta spatiile de dimensiuni mari. Acest lucru se datoreaza nivelului ridicat de putere, precum si durabilitatii unui motor pe combustibil.

Ai de gestionat iarba inalta sau cu fir gros

Din nou, puterea este factorul care influenteaza foarte multe dintre aspectele care transforma cositorile pe benzina in super-unelte. Datorita puternii motorului pe combustibil, cositorile pe benzina sunt si vor fi mereu preferate atunci cand gazonul este acoperit de iarba inalta sau de iarba cu fir gros.

In aceste situatii, doar o cositoare pe benzina iti poate garanta cosire uniforma si adecvata. Un model electric nu va face fata altor tipuri de iarba decat cel comun.

Ai un buget limitat si vrei o unealta puternica si rezistenta

Contrar asteptarilor, cele mai ieftine modele de cositori pe benzina pot fi mai ieftine decat modelele de cositori electrice. Uneltele electrice, desi prezinta un coeficient de putere scazut, sunt mai usor de intretinut si de utilizat de catre utilizatorul obisnuit. Astfel, aceasta usurinta in utilizare se traduce printr-un pret mai ridicat.

In schimb, uneltele traditionale, anume care necesita cunostinte de operare, de alimentare si de mentenanta a unui motor pe combustibil, prezinta un pret mai accesibil. Astfel, o cositoare pe benzina poate fi mai ieftina decat un model electric.

Daca ai decis ca ai nevoie de un model pe benzina si vrei sa te asiguri ca achizitionezi un produs de calitate superioara, dar mai ales la un pret avantajos, viziteaza chiar acum magazinul de scule ZEP – toate cele necesare pentru echiparea completa a gospodariei sau atelierului tau!