19 ianuarie 2025

Ai rezervat o masa la un restaurant din Valea Doftanei? Iata cum potrivesti vinul cu carnea!

restaurant Valea Doftanei

restaurant Valea Doftanei

Ai de gand sa rezervi o masa la unul dintre restaurantele din Valea Doftanei? Cu siguranta va fi o experienta de care te vei bucura, nu numai datorita peisajelor pitoresti si a atmosferei primitoare, ci si datorita preparatelor delicioase pe care le vei incerca.

Totusi, un lucru pe care multi il trec cu vederea, dar care poate transforma orice cina intr-o experienta memorabila, este vinul. In special, modul in care vinul este potrivit cu diverse tipuri de carne.

Asadar, daca esti in dilema in legatura cu ce vin sa alegi la un restaurant Valea Doftanei in functie de mancarea pe care o alegi, iata cateva sugestii!

Carne de vita

O friptura suculenta, un steak bine preparat sau orice alt preparat cu carne de vita are nevoie de un vin care sa completeze gustul bogat si textura carnii.

Vinurile rosii, precum Cabernet Sauvignon, Merlot sau Shiraz, cu taninuri puternice si note de fructe negre, sunt alegerea ideala. Daca mergi la un restaurant Valea Doftanei, vei fi surprins de selectia locala de vinuri, care pot fi perfecte pentru aceasta combinatie.

Carne de miel

Mielul, o carne cu un gust dulceag ce este adesea insotita de aromele intense ale mirodeniilor, necesita un vin cu personalitate. Un vin rosu robust, cum ar fi un Malbec sau un Tempranillo, se potriveste perfect. Aromele de fructe rosii si taninurile prezente in aceste vinuri sunt complementare cu carnea de miel.

Vanatul

Carnea de vanat este una dintre delicatesele pe care le poti degusta intr-un restaurant din Valea Doftanei. Pentru aceasta carne cu un gust puternic, ai nevoie de un vin la fel de puternic.

Un Syrah cu note de fructe negre sau un Pinot Noir cu arome de fructe de padure sunt doua optiuni excelente. Vinurile rosii maturate vor complementa in mod ideal textura si gustul carnii de vanat. De asemenea, poti comanda unul dintre vinurile locale servite de catre restaurantul din Valea Doftanei.

Carne de pui

Carnea de pui este versatila si se potriveste cu o multime de tipuri de vin. Un Chardonnay bine echilibrat sau un Pinot Grigio cu note de fructe pot fi o alegere excelenta pentru preparatele cu pui, asa cum este puiul pe gratar sau la cuptor.

Insa daca optezi pentru un pui in sos cremos sau picant, un vin rosu cu note fructate, precum Garnacha sau Beaujolais, poate fi ideal. Desigur, nu uita sa ceri sfatul chelnerului sau ospatarului atunci cand te afli la restaurantul din Valea Doftanei.

Carne de porc

De la o friptura suculenta la costite la gratar, carnea de porc poate fi gatita si servita intr-o multime de moduri. Un vin rosu cu aciditate medie, cum ar fi Zinfandel, poate echilibra grasimea carnii. Daca te afli la un restaurant Valea Doftanei, o alta alegere interesanta ar fi un vin rosu local.

Daca esti in cautarea unei experiente culinare unice, restaurantul ATRA din Valea Doftanei reprezinta alegerea preferata a celor care viziteaza aceasta zona. ATRA nu este doar un simplu restaurant, ci o destinatie in sine, care promite o calatorie a simturilor.

Aceasta locatie speciala promoveaza conceptul „farm to table”, avand la baza colaborari stranse cu fermierii, legumicultorii, stanele si pastravariile din zona Vaii Doftanei.

Pentru cei care vor o experienta culinara cu adevarat exceptionala, in serile de weekend sunt organizate cine de fine dining & wine pairing, o combinatie perfecta intre mancaruri rafinate si cele mai bune vinuri, recomandate de somelierul in house.

Vrei sa te pierzi in peisaje de vis si sa te rasfeti cu preparate gastronomice de exceptie? Urmareste-i acum pe @atradoftana si fii primul care descopera evenimentele speciale!