24 iunie 2024

Află ce corpuri de iluminat să alegi în funcție de cameră

Iluminatul corect constă alegerea corespunzătoare a corpului de iluminat care să îți transforme spațiul într-un loc confortabil, cu stil. Fiecare cameră are propriile cerințe când vine vorba de lumină, iar cunoașterea trucurilor poate transforma o cameră obișnuită într-o încăpere cu o atmosferă specială.

În acest articol vei afla cum să alegi corpurile de iluminat potrivite pentru cele mai importante camere din casa ta, adică livingul, dormitorul și iluminat bucatarie. Detalile fac diferența, iar iluminatul potrivit pune în evidență designul casei tale.

Livingul: inima casei tale

Livingul este spațiul central al casei tale, spațiul în care se desfășoară momente memorabile și se petrec ore de relaxare. Alegerea corectă a corpurilor de iluminat pentru living poate transforma atmosfera și poate evidenția anumite zone. În centrul atenției se află lustrele sau candelabre living care adaugă o notă de eleganță și oferă lumină ambientală.

Optează pentru modele care se potrivesc stilului decorativ al livingului, iar efectul va fi cu adevărat spectaculos. Candelabrul poate fi elementul central al livingului. Alegerea unui candelabru nu se reduce la dimensiunea și forma acestuia, ci la atmosfera pe care o creează. Un design impunător poate schimba radical atmosfera, aducând eleganță și focalizare luminoasă.

Optează pentru un candelabru cu personalitate, care să se potrivească stilului general al livingului tău, și nu uita de o sursă reglabilă pentru a controla intensitatea luminii. Acest corp de iluminat are următoarele avantaje:

  • Este un punct focal evident
  • Oferă eleganță
  • Oferă o sursă de lumina liniară
  • Creează o atmosferă plină de căldură
  • Se potrivește cu o varietate de decorațiuni interioare

Dormitorul: oaza ta de relaxare

Dormitorul este sanctuarul personal, unde lumina trebuie să fie atent aleasă pentru a crea o atmosferă de intimitate și relaxare. Lustra suspendată deasupra patului este un element central al designului. O alegere inspirată va aduce un strop de rafinament, iar lumina difuză va contribui la crearea unei oaze de liniște.

Materialele și culorile corpului de iluminat pot influența senzația de confort, astfel încât este esențial să alegi cu atenție în funcție de preferințele personale și designul dormitorului. O lustra dormitor cu personalitate, cu intensitate reglabilă, poate transforma dormitorul într-un loc relaxant.  Detaliile contează, iar lustra potrivită adaugă acel ceva special spațiului tău personal.

Tip ProdusLustra Led Pearl 15
Număr surse de iluminare15
Tip socluLed
Temperatură culoare4000 k
Putere57W
DimensiuniL: 110 cm H: 120 cm reglabilă
MaterialMetal/acril
Garanție2 ani

Bucătăria: eficiență și design practic

Bucătăria este un spațiu de activitate intensă, iar iluminatul trebuie să fie atât eficient, cât și plăcut estetic. Luminile de tavan cu LED-uri asigură o iluminare uniformă, în timp ce spoturile reglabile sau veiozele aduc lumina acolo unde este necesar.

În bucătărie, iluminatul trebuie să își facă treaba cu precizie și să arate bine în același timp. Lumina generală oferită de plafonierele cu LED-uri asigură vizibilitate uniformă, în timp ce spoturile sau veiozele cu braț reglabil aduc o iluminare direcționată acolo unde este nevoie.

Nu uita de rezistența la umezeală și de ușurința în curățare atunci când alegi corpuri de iluminat pentru bucătărie. Iluminatul eficient și cu stil este secretul unei bucătării atât funcționale, cât și atrăgătoare.

Pentru a ilumina corespunzător bucătăria, trebuie să alegi 2 surse de lumină:

  1. Lumina principală/ambientală
  2. Lumina de lucru/gătit.

Spațiul de gătit trebuie să fie iluminat mai puternic. Se pot aplica benzi LED sau corpuri de iluminat cu LED-uri pentru a produce o lumină mai intensă. De preferat, ar trebui să fie plasate deasupra blaturilor de bucătărie.

În funcție de situație, luminile principale pot fi create cu lustre, candelabre sau pendule. Aceasta poate fi așezată deasupra unei mese sau deasupra insulei. Pentru a ilumina uniform întreaga încăpere, sursa de lumină trebuie amplasată în centrul încăperii.

Alege corpurile de iluminat corespunzătoare pentru fiecare cameră

Fiecare  cameră are propriile cerințe și personalitate când vine vorba de iluminatul interior. Prin alegerea atentă a corpurilor de iluminat pentru living, dormitor și bucătărie, poți transforma fiecare spațiu într-o experiență aparte, plină de stil și funcționalitate.

 Cu atenție la detalii și o viziune clară, casa ta poate deveni un adevărat sanctuar luminat corect. Dacă nu ești sigur ce fel de corpuri de iluminat să alegi, cel mai bine ar fi să discuți cu expert în domeniu care îți poate oferi mai multe sfaturi.